Site pictogram Zorgverzekering vergelijken

Basiszorgverzekering 2020 premie

Verschil tussen premie verschillende basisverzekeringen 2020 groot

De gemiddelde stijging van de basisverzekeringen in 2020 valt gelukkig heel erg mee. Het gaat om een procentuele stijging van 2 procent, dat is zo’n 2, 28 euro per maand. Maar wat niet mee valt zijn de grote onderlinge prijsverschillen tussen de premies van de verschillende basisverzekeringen. Het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste polis van een gewone basisverzekering kan namelijk zelfs oplopen tot 492 euro.

Premie en dekking hangen niet perse samen

Hoewel iedereen denkt dat het verschil tussen de goedkoopste en de duurste polis in de dekking zit is dat juist niet het geval. De dekking wordt namelijk jaarlijks door de overheid vastgesteld. Het verschil zit juist meer in de keuzevrijheid van de ziekenhuizen en de vergoeding voor rekeningen van zorgverleners waar geen contracten zijn overeengekomen. Ook zit het verschil vaak in de manier van contact. Bij de duurste polis is bijvoorbeeld persoonlijk contact mogelijk, terwijl bij de goedkoopste alles online gaat.

Tussen de aanvullende verzekeringen zitten ook grote verschillende tussen de premies, het eigen risico, de vergoedingen en de dekking voor zorg in het buitenland.

Grote verschillen in premie

Realiseer je in ieder geval dat het verschil tussen de premies van de verschillende basis- en aanvullende zorgverzekeringen heel groot is. Het kan dus financieel echt heel erg aantrekkelijk zijn om voor het einde van het jaar nog over te stappen. Online kun je de verschillende zorgverzekeringen heel makkelijk met elkaar vergelijken.

Rate this post
Mobiele versie afsluiten