Goedkope zorgverzekering 2020

Wil je een nieuwe zorgverzekering in 2020? Elk jaar kunnen consumenten overstappen van zorgverzekering. Het is dan nodig dat je uiterlijk 31 december 2019 hebt opgezegd. Je hebt vervolgens de tijd tot 31 januari 2020 om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Een zorgverzekeraar is verplicht om je te accepteren, en de zorgverzekering geldt met terugwerkende kracht, dus je bent altijd verzekerd. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een zorgverzekering?

Vrije zorgkeuze?

Allereerst is het goed om na te denken over de wijze van zorg; wil je een vrije zorgkeuze, dus zelf vrij zijn om een dokter of ziekenhuis te kiezen? Neem dan een restitutie zorgverzekering. Of maakt het je niet uit en vind je het ook prima om bij een aangewezen ziekenhuis of specialist behandeld te worden? Dan kan je kiezen voor zorg in natura met een natura zorgverzekering.

Dekking

Wil je een basiszorgverzekering, of wil je aanvullende dekkingen verzekeren? Tandartszorg, fysiotherapeut en bijzondere behandelingen kunnen aanvullend worden afgesloten. Hoeveel is daarbij gedekt, en geldt er een eigen bijdrage?

Eigen risico

Welk eigen risico wil je lopen? Standaard is in 2020 het eigen risico gesteld op euro 385,-, gelijk aan de voorgaande jaren. Je kan deze naar eigen keuze verhogen naar maximaal euro 885,-. Denk je dat je weinig zorg nodig hebt? Dan is het te overwegen om een hoger eigen risico te nemen.

Bij onze zorgvergelijker kan je vrij snel zien welke verzekeraars de goedkoopste zorgverzekering voor jouw voorkeuren aanbieden. Daarbij kan je de vrije zorgkeuze, de dekking en het eigen risico instellen naar jouw wensen. Een consument bespaart zo maar een paar tientjes per jaar met het overstappen van zorgverzekering. Terwijl het echt niet veel uitmaakt waar je verzekerd bent, in Nederland is de aangeboden zorg vrijwel overal voor iedereen ongeveer hetzelfde (gelukkig maar). Succes met het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering voor 2020!

Rate this post

Plaats een reactie