Is een budget zorgverzekering de juiste keuze?

Zoals de naam al doet vermoeden is de budgetverzekering een goedkope zorgverzekering. De beperking heeft hoofdzakelijk betrekking op een beperkte keuze in zorgverleners. U moet namelijk voor medische zorg terecht bij door de verzekeraar gecontracteerde zorgverleners. U kunt dus mogelijk niet naar het plaatselijke ziekenhuis voor een medische behandeling.

Tot een paar jaar geleden hadden wij in Nederland twee soorten zorgverzekeringen, namelijk de restitutieverzekering en de naturaverzekering. Bij de restitutieverzekering heeft u de volledige vrijheid om zelf een zorgverlener te kiezen. In de naturaverzekering kunt u alleen terecht bij de zorgverleners waar de verzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. De laatste jaren worden bepaalde natura zorgverzekeringen steeds verder beperkt, waardoor er een derde variant te onderscheiden is, namelijk de budgetverzekering.

Waarom zou u kiezen voor een budgetverzekering?
De hoofdreden om deze verzekering te kiezen is de besparing op de premie voor de zorgverzekering. In deze verzekering heeft u niet meer de volledige vrijheid om zelf een zorgverlener te kiezen. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar u moet wel goed uitzoeken met welke ziekenhuizen de verzekeraar afspraken heeft gemaakt. U moet voorkomen dat u voor een medische behandeling een grote afstand moet overbruggen. Voor spoedeisende hulp hoeft u echter niet naar de gecontracteerde ziekenhuizen.

Voor wie is de budgetverzekering de beste keuze?
Verzekerden die jaarlijks weinig medische kosten maken, kunnen besparen op de zorgverzekering door te kiezen voor de budgetverzekering. Het maakt voor deze verzekerden namelijk minder uit dat ze mogelijk naar een andere regio moeten om een bepaalde medische behandeling te ondergaan.

Besparen zonder in te hoeven leveren op de kwaliteit
U kunt ook besparen op de zorg door gewoon een reguliere zorgverzekering af te sluiten tegen een lagere premie. Uw zorgverzekering vergelijken kan u eenvoudig een paar tientjes per maand besparen. U kunt overstappen door voor 1 januari van het nieuwe jaar de huidige zorgverzekering op te zeggen en de nieuwe af te sluiten voor 1 februari van het nieuwe jaar.

Rate this post

Plaats een reactie