Overstappen van zorgverzekeraar

Elk jaar in december kijken weer veel Nederlanders naar hun zorgverzekering. Is het voordelig om over te stappen? Jazeker! Je kan voor het komende jaar maar liefst 531 euro besparen. Dat is dan wel het verschil tussen enerzijds de goedkoopste basis zorgverzekering met hoogste eigen risico versus anderzijds de duurste met laagste eigen risico.

1,4 miljoen overstappers

Naar verwachting zijn meer dan 1,4 miljoen consumenten van plan om van verzekeraar te veranderen. Om een goede afweging te maken in het afsluiten van een polis, vergelijken consumenten volop zorgverzekeraars. Zo’n 4 op de 10 consumenten raadplegen hiervoor een vergelijkingssite. Hoe de andere 6 tot een keuze voor een zorgverzekering komen, is niet duidelijk. Kennelijk gaan zij in op een aantrekkelijke aanbieding of maken zelf een simpele vergelijking ten opzichte van de huidige zorgpolis.

Kwaliteit vergelijkingssites abominabel

En zijn alle vergelijkingssites wel zo goed en onafhankelijk? Erica Verdegaal geeft in het FD aan dat hier flink wat op aan te merken is. Vergelijkingssites laten lang niet altijd alle zorgverzekeraars zien. Zij worden betaald door de verzekeraars, en hebben er baat bij om de bezoeker op het verkeerde been te zetten, en alleen die aanbieders te laten zien waar zij een vergoeding van krijgen. Bijvoorbeeld Hoyhoy.nl, de vroegere Verzekeringssite.nl, laat een Top 3 meest gekozen zorgverzekeringen zien. De bezoeker moet dan op een klein knopje drukken om wel het volledige aanbod te zien. Hetzelfde geldt voor Independer.nl en Zorgkiezer.nl. Dit is kwalijk, gezien het feit dat zij honderdduizenden consumenten een nieuwe verzekering laten afsluiten.

Ook wij laten op de vergelijkingsmodule helaas niet alle aanbieders zien, maar wel een aanzienlijk deel daarvan. Gezegd moet worden dat een website als Zorgkiezer.nl meer aanbieders laat zijn dan de vergelijkingsmodule op deze website. Wij onthouden ons van het tonen van een Top 3, en zo de bezoeker bewust op het verkeerde been te zetten. Nadrukkelijk zij vermeld dat de uitgever van de website geen invloed heeft op de vergelijkingsmodule, deze wordt verzorgd en uitgegeven door een derde partij.

1/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie