Overstappen zorgverzekering 2020

Nieuwe zorgpremies binnenkort bekend

Op 17 september 2019 (Prinsjesdag) zullen de wijzigen met betrekking tot de zorgverzekering voor 2020 bekend worden gemaakt. Uiterlijk 12 november 2019 moeten de zorgverzekeraars hun nieuwe zorgpremie bekend maken. Vanaf het moment dat uw zorgverzekeraar de nieuwe premie bekend heeft gemaakt is het mogelijk om over te stappen of om uw zorgverzekering te wijzigen. Let wel: 31 december 2019 is de laatste dag om uw zorgverzekering op te zeggen of te wijzigen. 31 januari 2020 is de allerlaatste dag dat er voor dat jaar nog een nieuwe zorgverzekering kan worden afgesloten.

Collectieve zorgverzekering minder lucratief

Met betrekking tot de zorgverzekering zijn met ingang van 1 januari 2020 vooralsnog al wel de volgende wijzigingen bekend. Ten eerste wordt een collectieve zorgverzekering minder lucratief. De maximale korting van 10% die op de basisverzekering wordt gegeven bij een collectieve zorgverzekering wordt namelijk verminderd naar 5%. Deze korting wordt dus gehalveerd. Deze wijziging moet nog wel door de eerste kamer worden goedgekeurd.

Eigen risico 2020 ongewijzigd

Ook is al bekend gemaakt dat de hoogte van het eigen risico gelijk zal blijven. Dit betekent dat het verplicht eigen risico ook in 2020 minimaal 385 euro zal bedragen. Het blijft als verzekerde mogelijk om het eigen risico te verhogen. Ook blijft het eigen risico niet gelden voor de huisarts.

4/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie