Premie zorgverzekering

De premies van de zorgverzekeringen voor het komende jaar zijn telkens per eind november van het voorgaande jaar bekend. De premie voor de basiszorgverzekering stijgt al enkele jaren iets ten opzichte van de voorgaande jaren, al vlakt dit de laatste jaren af. Daarmee komen de gemiddelde kosten voor een basiszorgverzekering al enige tijd uit op zo rond euro 100 per maand.

Hoger eigen risico levert weinig op

Tactisch besparen is er wat minder bij de laatste jaren. Met het kiezen van het hoogste eigen risico kan iets minder voordeel worden behaald dan in voorgaande jaren. Het basis eigen risico voor Nederlanders wordt jaarlijks bepaald door de overheid, en bedraagt euro 385 (per 2016). Daarnaast kan een consument het eigen risico ophogen met maximaal 500 euro. Leverde in 2015 deze ophoging een besparing van euro 20 per maand op, in 2016 is dit 17,74 euro. De vraag is hoeveel het in 2017 scheelt.

Tot wanneer afsluiten zorgverzekering?

Wanneer kan ik nog overstappen van zorgverzekeraar? Sluit op tijd een nieuwe zorgverzekering af, dit kan voor 31 december van dit jaar. U heeft vervolgens tot en met 31 januari van het komende jaar om uw huidige zorgverzekering op te zeggen.

Rate this post

Plaats een reactie