Premie zorgverzekeringen 2021

De premie van de zorgverzekering gaat in 2021 omhoog met gemiddeld zo’n 62 euro per persoon. In de derde week van september, tijdens Prinsjesdag, komen de cijfers officieel naar buiten. Het kabinet bepaalt aan de hand van verwachte zorguitgaven de rekenpremie. De zorgverzekeraars mogen aan de hand van dat bedrag zelf bepalen hoe zij de zorgpremie van 2021 gaan invullen. Je huidige zorgverzekeraar kan dan de prijs minder laten stijgen, maar het kan ook zijn dat de prijs nog meer omhoog gaat.

De zorgpremie 2021

Alhoewel de officiƫle cijfers nog niet bekend zijn, zijn er al wel verwachtingen over de zorgpremie in 2021. Terwijl de premie in 2020 ongeveer 118 euro per maand bedraagt, zal deze in 2021 naar verwachting zo rond de 123 euro per maand worden. Dat is gemiddeld dus een stijging van 5 euro per maand, ofwel 4%. Hiermee betaalt in 2021 een gezin met twee minderjarige kinderen bijna 3.000 euro voor alleen de basisverzekering. Dan loop je als volwassene nog een vastgesteld eigen risico en is dit nog zonder een eventuele aanvullende zorgpremie in geval van extra dekking. Het is wel zo dat huishoudens met een laag inkomen worden gesteund via de zorgtoeslag.

Bekijk in de komende tijd wat de premie van jouw zorgverzekering in 2021 wordt, en vergelijk deze via een vergelijker met andere verzekeraars. Dan weet je zeker dat je niet onnodig teveel premie betaalt in het komende jaar.

Rate this post

Plaats een reactie