Wat is de beste zorgverzekering?

Het antwoord op deze vragen is niet zo 1, 2, 3 beantwoordt. Dit komt omdat er niet een soort zorgverzekering is die voor iedereen het beste is. Er is niet een juiste antwoord dat voor iedereen geldt. Het ene persoon heeft meer zorg nodig dan de ander en tegelijkertijd weet je nooit wat je situatie in de toekomst zal zijn. Misschien heb je over 10 jaar meer behoefte aan zorg, dan dat je nu hebt. Er zijn dus meerdere factoren die bepalen welke zorgverzekering goed voor je is. Daarbij is het aannemelijk dat je qua aanbod van de verschillende verzekeraars, door de bomen het bos niet meer kunt zien. Hierom is het voor sommige mensen lastig om de juiste zorgverzekering te kiezen.

Ondanks dat het antwoord op de vraag ‘wat is de beste zorgverzekering’ niet zo simpel is, hebben wij wel gekeken hoe je jezelf zo voordelig mogelijk kunt verzekeren. Speciaal voor jou hebben we een aantal praktische tips opgesteld die hieraan kunnen bijdragen. Want kosten besparen, dat willen we allemaal.

Betaal je premie per jaar

Per jaar? Hoor ik je denken. Ja zeker. Voor veel mensen is het gebruikelijk om hun premie per maand te betalen, want in een keer betalen is natuurlijk een hoop geld. Maar relatief gezien is het voordeliger. Wanneer je het gehele bedrag in januari betaalt, bespaar je in de meeste gevallen tot zo’n 3 procent.

Heb je je tandverzekering echt nodig?

Veel verzekerden hebben gekozen voor een aanvullende verzekering. Dit gaat over zo’n 80 procent van de verzekerden. Wanneer je echter kritisch kijkt naar waar je echt gebruik van maakt, is er een kans dat je voordeliger uit bent, wanneer je voor een basisverzekering kiest. Zet voor jezelf op een rijtje welke kosten er worden gedekt, hoeveel jij betaalt, maar vooral wat je er onderaan de streep werkelijk uithaalt.

Kies voor een label in plaats van een hoofdmerk

Labels van een zorgverzekeraar zijn vaak goedkoper dan het hoofdmerk. Stel je zit bij VGZ, dan kun overstappen naar het label Bewust. Of zit je bij het hoofdmerk CZ? Dan zou je naar het label Just kunnen overstappen.

Abonnement opzeggen van zorgverzekeraars

Het opzeggen van je zorgverzekering kan een best lastige klus zijn. Wil je je zorgverzekering opzeggen zonder gedoe? Bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering zegt je nieuwe verzekeraar doorgaans de oude verzekering op. Maar wil je dit eerder doen, of wil je zeker zijn dat er goed en tijdig wordt opgezegd? De opzegservice Xpendy kan je hier gemakkelijk mee helpen. Het enige wat jij hoeft te doen is je algemene gegevens invullen en Xpendy stelt voor jou een aangetekende brief op, die wordt verzonden naar de desbetreffende zorgverzekering. Zo heb jij daar geen omkijken meer naar.

4/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie