Zorgverzekering 2019 vergelijken

Wilt u uw zorgverzekering voor 2019 vergelijken met andere aanbieders? En waar moet u dan op letten als u eventueel zou overstappen of een nieuwe zorgverzekering zou kiezen. De belangrijkste onderdelen bij het afsluiten van een ziektekostenverzekering zijn de hoogte van het eigen risico, of u een vrije zorgkeuze wilt en tot slot welke dekking u kiest.

Basisverzekering

Voor alle Nederlanders geldt dat zij in elk geval de basisverzekering dienen af te sluiten. Dit is een standaard zorgverzekering met een basispakket die door alle verzekeraars verplicht moet worden aangeboden.

Eigen risico

Verzekerden dienen een eigen risico te dragen, deze is voor 2019 gesteld op minimaal € 385,- per jaar en maximaal € 885,- per jaar. Kiest u voor een hoog eigen risico, dus € 500,- extra, dan scheelt u dit aan premie ongeveer € 250,- per jaar. Dat is voor veel consumenten toch zeker het overwegen waard.

Zorgkeuze

Bepaal of u zelf een vrije keuze in zorgaanbieders wilt hebben, of dat u alleen volledig vergoed wordt als u verzorgd wordt door zorgverleners die een overeenkomst hebben met uw zorgverzekeraar. Overigens hebben de meeste zorgverleners overeenkomsten met de meeste verzekeraars. Kiest u voor een vrije keuze, dan kunt u zelf uw zorgverlener kiezen. Kiest u niet voor een vrije keuze, dan bent u aangewezen op de zorgaanbieders die zijn aangesloten bij uw zorgverzekeraar.

Dekking

U kunt naast de basisverzekering kiezen voor allerlei aanvullende dekkingen. De meest gekozen extra pakketten zijn tandartskosten, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, lenzen en brillen en (minder vaak) de buitenlanddekking. Kijk welke dekkingen voor u handig zijn.

De premie van een zorgverzekering is bij de meeste verzekeraars ongeveer € 110,- tot € 140,- per maand, afhankelijk van het wel of niet kiezen voor een vrije zorgkeuze en de hoogte van het eigen risico. De goedkoopste zorgverzekeringen hebben een premie van slechts € 87,- per maand, u dient dan wel het maximale eigen risico van € 885,- te nemen en hebt verder geen aanvullende dekkingen.

Ga nu alle zorgverzekeringen voor 2019 vergelijken!

4/5 - (2 stemmen)

Plaats een reactie